Ring: 59 44 16 73

(Åbningstider man-fre 08.30-16.00)

Skumvæske


Dansale har et omfattende sortiment af frysebeskyttende, syntetisk og organisk flourfri filmdannende skumvæske til brandslukning af klasse A og B brande. Skumvæsken yder optimal brandslukning af brandfarlige væsker, så som alkoholbrande og oliebrande. Al skumvæske er uden pfos (perfluorerede kemikalier).


Re-Healing skumvæsker fra Solberg Foam er en ny type skumvæske som er 100 % miljøvenlig.


Fordele ved skumvæske


  • Kan både bruges som forebyggelse, kontrol eller slukningsmiddel
  • Er hurtig biologisk nedbrydelig, så miljøet skånes
  • Skumvæske er vandbesparende og vejer mindre end vand
  • Skum er synligt under og efter anvendelse
  • Skum klæber til de fleste overflader og beskytter længere tid end vand


Vores brede sortiment af skumvæsker betyder, at vi kan levere skumvæske til bekæmpelse af store brande, herunder skovbrande (klasse-A) og brande på boreplatforme, som typisk er Klasse-B brande, idet der er tale om brand i væsker eller faste materialer, som kan antage væskeform. Desuden tilbyder vi også miljøvenlig skumvæske, der ikke indeholder de miljøskadelige fluorforbindelser - og derfor kan bruges til brandslukningsøvelser uden at skade miljøet.  


Valg af skumvæske


Det er vigtigt at vælge den rigtige type skumvæske, da hver væske har unikke brandslukkende egenskaber. Skumvæske af typen AFFF (vandig filmdannende skum) anvendes fx til spild af flybrændstof, mens FFFP (filmdannende fluoroprotein) benyttes i tilfælde med dybe pøle af flydende brændstof. For at opnå størst fleksibilitet bruges AR-AFFF (Alkohol-resistent vandig filmdannende skum) eller AR-FFFP.   På områder, hvor benzin er blandet med oxygenatorer anvendes AR-AFFF, fordi alkoholer forhindrer, at der dannes en beskyttende film mellem FFFP skum og benzin, som gør FFFP skumvæske nærmest ubrugelig.


Se datablade med skumvæske


Vil du vide mere om vores skumvæsker?


Kontakt os gerne på telefon +45 59 44 16 73 eller info@dansale.dk, hvis du ønsker rådgivning, om hvilken type skumvæske, der effektivt dækker netop dit behov.